LBC Businessclub te gast bij Siemens Mobility

Siemens kreeg samen met Heijmans de opdracht om de Haagse Koningstunnel te renoveren. De tunnel is een belangrijke schakel in de route voor het autoverkeer rond de binnenstad van Den Haag en ligt direct naast station Den Haag Centraal. Nuttig dus voor ondernemers uit Leidschendam-Voorburg om kennis te nemen van de plannen. En zo geschiedde half november.

Enkele tientallen ondernemers van de LBC Businessclub gingen half november op bezoek bij Siemens Mobility. Daar gaf directeur Bart Smolders een inleiding over deze mooie en technisch hoogwaardige opdracht. ‘We gaan de Koningstunnel in het Haagse centrum renoveren en daarna zeven jaar onderhouden. De tunnel zal bovendien worden aangepast aan de nieuwste eisen van de Tunnelwet. We doen dat samen met partner Heijmans en zetten beiden onze internationale expertise in. Medewerkers van Siemens Mobility vertelde met passie over alle techniek in deze tunnel van 700 meter, waarvan ruim 500 meter overdekt. Doordat de tunnel ook een afslag heeft om uit te voegen, worden zowel de ventilatie- als beveiligingssystemen voor calamiteiten daarop aangepast.

Virtueel de tunnel in

De renovatie vindt plaats tussen maart en november 2019. Smolders: ‘Om de tijd dat de tunnel dicht moet zo kort mogelijk te maken, heeft ons team een hele simulatie gebouwd. Eigenlijk met als basis techniek uit de gamewereld. Dat is echt uniek.’ De ondernemers van de LBC Businessclub namen dus ook virtueel kennis van de nieuwe tunnel.

LBC steunt lokaal en soms internationaal

Na deze technische hoogstandjes gingen de ondernemers richting RKAVV, de voetbalclub in Leidschendam die de LBC sponsort. Daar volgde een workshop van MyQuest over persoonlijk leiderschap. Normaal verzorgt dit bedrijf zogeheten QuestTreks in de Himalaya. Dan gaan Nederlandse en Nepalese ondernemers op pad. Je leert over je kernwaarden en sterktes en hoe deze verbonden zijn met jouw daadkracht als ondernemer. Ook voor jongeren zijn er dergelijke tochten, waarin zij stap voor stap in contact komen met hun drive en zo antwoorden op een ‘quest’ in hun leven vinden. De LBC Businessclub steunt Mountain Child Care, het onderdeel van MyQuest voor Nepalese jongeren met een lastige start. Iedereen heeft een bijzonder talent in zich. De ontdekking en ontwikkeling van dit talent is één van de voorwaarden voor vreugde in het leven. Dat geldt lokaal en internationaal, meent de LBC Businessclub. Meer informatie op www.lbcbusinessclub.nl