LBC Businessclub steunt buurtdiner ‘Kom erbij!’

Kom erbij! is de slogan van het eerste wijkdiner voor inwoners van de Prinsenhof dat begin van deze zonnige oktober plaatsvond. De LBC Businessclub bood dit buurtdiner aan en voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam stelde haar kantine beschikbaar. Zo’n vijftig wijkbewoners namen plaats aan de lange tafels. Het diner werd georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal verzorgde de opening en Paul van Rede, voorzitter van de LBC Businessclub, sprak de wijkbewoners ook toe. Het diner is een initiatief van Hanni van Waasdijk. En zij heeft het plan er meer te organiseren ter bestrijding van eenzaamheid in Leidschendam-Voorburg. Meer dan vijftig wijkbewoners uit de Prinsenhof smulden van een heerlijke gratis maaltijd tijdens het eerste Kom erbij-diner. Mede-organisator is Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg.

Op wie kun je rekenen?
Een passende workshop was onderdeel van de avond. Het Rode Kruis verzorgde de workshop ‘Op wie kun je altijd rekenen?’. Daarin stond het belang van sociale netwerken centraal. Tijdens het diner werd veel gekletst en gelachen. Ook trad Aletta Jacobs op met haar accordeon.

Oog voor elkaar
Wethouder Rouwendal (Welzijn) benadrukte tijdens dit eerste Kom erbij-diner het belang van sociale contacten. ‘Samen eten is de beste manier om met elkaar in contact te komen.’ Ook gaf hij een toelichting op het ‘deelkoekje’, onderdeel van de actieweek Oog voor elkaar.

Hanni van Waasdijk kijkt tevreden terug op dit eerste buurtdiner: ‘De sfeer was goed en er waren veel wijkbewoners. Dat doet me goed! De medewerking van de buurtbewoners, RKAVV en de LBC Businessclub (leidschendamsebusinessclub.nl) was hartverwarmend. De volgende wijkdiners staan gepland voor dinsdag 6 november en dinsdag 4 december.