Bedrijfsoverdracht: het Next Step event 2018

Op woensdag 12december jl. vond het Next Step event 2018 ‘Bedrijfsoverdracht’ plaats. Dit evenement organiseerde Stolp+KAB adviseurs en accountants in Voorburg, van wie Kees van Leeuwen tevens lid is van de LBCBusinessclub, in samenwerking met Volvo Niham Den Haag.

In de showroom van Volvo Niham Den Haag werden klanten en relaties van beide bedrijven gedurende de middag meegenomen in de complexe materie van bedrijfsoverdracht. Michaël Peffer, directeur van Stolp+KAB Voorburg, benadrukte in zijn presentatie dat er veel komt kijken bij een bedrijfsoverdracht, waarbij het zeker niet alleen om de cijfers draait.

Na een presentatie van Robert Timmers van Volvo Nederland over autonoom rijden, interviewde Celine Huijsmans (o.a. bekend als presentatrice van SBS6 Shownieuws) ondernemers Richard van Dreumel en Ruud Clemens. Beide mannen hebben recentelijk een bedrijfsoverdracht meegemaakt en deelden hun tips en ervaringen met de aanwezigen.

Tot slot vertelde Edmond Öfner, de eerste Nederlander die de top van de Mount Everest bedwong, over zijn succesvolle 70-daagse expeditie over de deels bevroren Noordelijke IJszee naar de as van de aarde; de Noordpool. Hij nam de zaal mee in zijn barre tocht van 1100 kilometer over bewegende ijsschotsen bij -50˚Celsius. Hij legde uit hoe je je als individu en team voorbereidt op zo’n expeditie en met welke ontwikkelingen, onzekerheden en uitdagingen je te maken krijgt. Zaken die bedrijven ook ervaren bij een bedrijfsoverdracht. Dus voordat ondernemers die next step naar bedrijfsoverdracht zetten, moeten zij zich goed voorbereiden met professionele ondersteuning.

Fotobijschrift: Next Step event 2018 ‘Bedrijfsoverdracht’ (foto Stolp+KAB adviseurs en accountants).