LBC Businessclub steunt Stadsdelenproject Gemeentemuseum

Cultuur is er voor iedereen 

Alle Hagenaars en Hagenezen naar het museum. Dat is de insteek van het Stadsdelenproject van het Gemeentemuseum in Den Haag. Het Gemeentemuseum is er voor iedereen, maar met name voor de inwoners van Haaglanden. Het museum beheert tenslotte de collectie van de stad Den Haag. Toch is een museumbezoek niet voor iedereen vanzelfsprekend. Via het Stadsdelenproject, dat steunt heeft ontvangen van de LBC Businessclub, kunnen die mensen toch naar het museum.

Veel mensen kunnen zich een museumbezoek financieel niet permitteren of denken dat het museum niet past bij of in hun wereld. Speciaal voor hen organiseert het Gemeentemuseum sinds 2009 het Stadsdelenproject. Inmiddels bezochten maar liefst 70.000 inwoners van Den Haag op deze wijze het museum. Bezoekers verkennen de tentoonstellingen in het museum op eigen gelegenheid of met een rondleiding, doen mee aan een creatieve workshop, luisteren naar live muziek en drinken een drankje in de Tuinzaal van het museum.

Mooie tentoonstelling
De LBC Businessclub bracht dit voorjaar ook een bezoek aan het Gemeentemuseum. Daar is ter ere van het landelijke feestjaar ‘Mondriaan tot Dutch Design, 100 jaar De Stijl’ een mooie tentoonstelling geopend door Koning Willem-Alexander. De tentoonstelling heet ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst’. We kregen een rondleiding, waarin de uitvinding van deze nieuwe kunst op een leuke manier werd uitgelegd.

De Dagvisser
Na de tentoonstelling begon het netwerkdiner in De Dagvisser in Scheveningen. Onder het genot van een diner en drankjes vertoefden we in dit restaurant met uitzicht op de Scheveningse haven. Cultureel en culinair genieten kwamen zo op een prachtige manier samen.

Meer informatie op www.gemeentemuseum.nl.