LBC Businessclub steunt de lokale schaatsers

team-hart

Team Hart rijdt alternatieve Elfstedentocht 

Team Hart uit deze regio bindt de ijzers onder en gaat de alternatieve Elfstedentocht rijden: 200 kilometer op de Weissensee in Oostenrijk, op vrijdag 27 januari. Zij doorstaan kou, wind en sneeuw om geld in te zamelen voor de Stichting Hartekind. De LBC Businessclub steunt het goede doel financieel en een van de leden doet zelf mee aan deze uitdagende schaatstocht.

Stichting Hartekind ondersteunt al jaren kinderen met een aangeboren hartafwijking door geld in te zamelen voor onderzoek en PacePro’s. Dat zijn koolstof beschermkappen voor bijvoorbeeld een pacemaker of ICD, die zorgen dat kinderen toch lekker buiten kunnen spelen. Dit jaar gaat het geld naar onderzoek om de kans op acuut hartfalen bij deze kinderen te verkleinen. ‘Samen met twintig teamgenoten, onder wie mensen die zelf een kindje zijn verloren aan hartproblemen, gaan we deze sportieve prestatie aan’, vertelt Anco Scholte ter Horst, een van de schaatsers en zelf lid van de businessclub. 

Ook veel andere ouders van hartekinderen zetten zich belangeloos in voor Stichting Hartekind. Mensen die Team Hart willen steunen: kijk op www.facebook.com/teamhart2017. Zo kan de Stichting Hartekind haar goede werk blijven voortzetten. Elke bijdrage is welkom! Scholte ter Horst: ‘De teamleden betalen zelf hun onkosten, zoals vliegreis, inschrijving en hotel, dus elke donatie gaat rechtstreeks naar Stichting Hartekind (www.hartekind.nl)’.

Meer informatie op leidschendamsebusinessclub.nl en www.facebook.com/teamhart2017. Daarop zijn ook de vorderingen van het team te volgen.