Dynamische LBC-avond bij RKAVV

 

De LBC Businessclub organiseerde samen met RKAVV een informatieve avond in de thuishaven van de voetballers. Half november 2017 kwamen zo’n zestig ondernemers en andere relaties naar de Sportparkweg in Leidschendam.

Mall of the Netherlands

Het begon met een presentatie over het nieuwe Leidsenhage. ‘Een topwinkelcentrum in Europa in wording’, aldus projectleider van Unibail-Rodamco Teun Koek. ‘We verwachten 12 tot 14 miljoen bezoekers per jaar. Deze Mall of the Netherlands wordt een uniek, volledig overdekt winkelcentrum waar ‘een dagje uit’ centraal staat. We hebben een deel van het nieuwe winkelcentrum alvast op ware grootte gerealiseerd op testlocaties, bekijk het filmpje van de ‘mockup’.’ En het bijzondere is, deze Mall of the Netherlands verrijst in ons eigen Leidschendam, met de hoofdentree aan de Weigelia. En, o ja, er komen 4.000 parkeerplaatsen en slimme stoplichten.

Ruimte aan bedrijvigheid

Wethouder Lia de Ridder die daarna het woord neemt is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor ondernemend Leidschendam-Voorburg. ‘Ik stel me vanavond graag nader aan u voor’, begint de wethouder. ‘We zijn volop aan de gang met economisch beleid en voeren daartoe gesprekken met ondernemers. Op de economische agenda staan een aantal speerpunten: ruimte geven aan bedrijvigheid, dienstverlening aan ondernemers, stimuleren van een dynamische leefomgeving en uitdragen van de kwaliteit van Leidschendam-Voorburg. Dit klinkt nog beleidsmatig, maar uiteraard is er ook een concreet uitvoeringsprogramma aan gekoppeld voor 2018.’ De wethouder noemde onder meer de revitalisering van de bedrijventerreinen, uitrol van de verlichte regelgeving voor winkelgebieden en de functieverandering van het glastuingebied Stompwijk. ‘Belangrijk voor lokale ondernemers is ook dat we het drempelbedrag voor enkelvoudige aanbestedingen hebben verhoogd naar 50K.’ Dat kon op positieve geluiden uit de zaal rekenen.

Foto: Wilmar Dik.

Sluisgebied in de schijnwerpers

Wim Schoevers haakte aan op de aantrekkelijkheid van de kernen van Voorburg en Leidschendam. ‘Ons plan ‘Licht op de sluis’ in Leidschendam draagt daar absoluut aan bij. Het hele gebied is in historische stijl teruggebouwd, het is alleen jammer dat je ’s avonds de pracht van de gevels mist. Daar gaat het eigentijdse en slimme lichtplan voor het sluisgebied verandering in brengen.’ Prachtige plaatjes geven ons alvast een voorproefje van de Petrus en Pauluskerk, de peperbus en de gevels langs de sluiskant bij avondverlichting.

Voorzitter LBC Paul van Rede nodigde daarop de deelnemers uit voor een Indisch buffet. Een mooie gelegenheid om tijdens dit fantastische eten na te praten en te netwerken.