Bezoek Rotterdamsebaan


Bezoek Rotterdamsebaan

Voor ondernemers in de regio is bereikbaarheid een belangrijk item. Goede reden dus om met de LBC Businessclub een kijkje te nemen bij de Rotterdamsebaan.

In de bouwkeet aan de Laan van Hoornwijck volgde een interessante presentatie van de projectleider vanuit de gemeente Den Haag. Daarna volgde een rondleiding door twee man sterk in de tunnelbak in aanleg. Wat een indrukwekkend geheel!

De Rotterdamsebaan gaat de Victory Boogie Woogietunnel heten. Het ondergrondse deel is ongeveer 1.860 meter lang, daarvan is het geboorde deel ongeveer 1.640 meter lang. De boortunnel bestaat uit twee tunnelbuizen van circa tien meter doorsnede die door een gigantische boor worden gerealiseerd. Daar rijdt volcontinu een hele productietrein achteraan, om al het zand en water te verwerken.  Elke tunnelbuis krijgt twee rijstroken, het diepste punt van de weg ligt op ongeveer 29 meter onder de grond, ter hoogte van de volkstuinen in Voorburg-West.

De Rotterdamsebaan moet Den Haag en de regio beter bereikbaar maken door de snelwegen (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag met elkaar te verbinden. Den Haag groeit. Het aantal inwoners neemt toe en de stad verwelkomt steeds meer bezoekers en bedrijven. De Rotterdamsebaan zorgt dat het verkeer van en naar de snelwegen zich beter verdeelt en de druk op de Utrechtsebaan wordt minder. De stad en de regio blijven zo aantrekkelijk om er te wonen en te werken. Niet onbelangrijk voor de LBC Businessclubleden om ook in de toekomst goede zaken te blijven doen.

Na dit interessante bezoek, gingen we eten bij Grand-Café D.O.M. (voorheen De Oude Melkhandel) aan de Sluiskant 22 in Leidschendam. We mochten als introducé Martijn Schuring verwelkomen van Wijnhuys Huygens.

Aan de evenementencommissie weer veel dank voor de organisatie! De leden die er niet waren (onder andere door golftoernooi Veur open) hebben echt iets gemist! Noteer alvast woensdag 15 november 2017 in de agenda’s voor de volgende LBC-bijeenkomst!